کرونا در کودکان چگونه ظاهر می شود؟
کرونا در کودکان در تمام سنین ممکن است به کرونا مبتلا شوند، اما علائم کرونا در اکثر موارد به شدت مبتلایان بزرگسال نیست. در برخی از موارد نیز کودک مبتلا ممکن است هیچ علائمی را نشان ندهد. برای حفظ سلامت کودکان لازم است والدین، اطلاعاتی در زمینه علائم کووید ۱۹ در نوزادان و کودکان، راه های ابتلای کودکان و نحوه پیشگیری از ابتلا و گسترش کرونا در کودکان داشته باشند. در این مقاله این اطلاعات در اختیار شما قرار می گیرد تا بدانید کرونا در کودکان چگونه ظاهر می شود؟ اگر کودکی در خانه دارید پیشنهاد می شود مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
احتمال ابتلای کودکان به ویروس کرونا چقدر است؟
با این که ابتلای کودکان به ویروس کرونا به اندازه بزرگسالان محتمل است، اما معمولاً کمتر تحت تأثیر این ویروس قرار می گیرند و نیاز آنها به خدمات بیمارستانی کمتر است. بیشتر کودکان علائم خفیف بیماری را بروز می دهند و یا بی علامت هستند. بر اساس آمارهای ارائه شده توسط سازمان های معتبر پزشکی و بین المللی، حدود ده درصد از بیماران مبتلا به کرونا را کودکان تشکیل میدهند. بر اساس این آمارها احتمال ابتلای کودکان بین ۱۰ تا ۱۴ سال کمتر از افراد بالای بیست سال می باشد. همچنین کودکان کمتر از بزرگسالان نیاز به بستری شدن در بیمارستان و دریافت خدمات پزشکی پیدا می کنند.
گرچه در صورت شدت علائم کودکان نیز مانند بزرگسالان باید در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر قرار بگیرند. به علاوه کودکان مبتلا به چاقی، دیابت و آسم بیشتر در خطر ابتلا می باشند و در صورت آلوده شدن به ویروس کرونا علائم شدید تری را بروز می دهند. همچنین کودکانی که مشکلات مادرزادی قلبی و عروقی، بیماری های ژنتیکی، بیماری های دستگاه عصبی و یا متابولیسمی دارند، ریسک ابتلا و بروز علائم جدی در آنها بیشتر است. تحقیقات نشان می دهد که احتمال ابتلای کودکان سیاه پوست نسبت به دیگر کودکان بیشتر است. در صورت آلودگی به ویروس نیز نیاز به دریافت خدمات پزشکی و بیمارستانی در این کودکان بیشتر می باشد. البته به طور کلی بروز علائم بسیار شدید و ویژه در کودکان بسیار کمتر از بزرگسالان است.
چرا بدن کودکان به گونه ای متفاوت به کووید ۱۹ پاسخ می دهد؟
پاسخ این سؤال هنوز روشن نیست. پزشکانی که در این زمینه تحقیق می کنند اظهار دارند احتمالاً کودکان به دلیل این که به طور گسترده تری در معرض انواع ویروس ها و عوامل بیماری زا قرار دارند، در این زمینه قوی تر عمل می کنند. به بیان دیگر سیستم ایمنی بدن کودکان قوی تر و هوشیارتر از بزرگسالان عمل می کند. به عنوان مثال دیگر انواع ویروس ها از خانواده کرونا که سال های سال است در جهان وجود دارند و بیماری زا نیز هستند، ممکن است باعث واکنش ایمنی بهتری در کودکان شوند. بعضی از انواع این ویروس که عامل اصلی سرماخوردگی های شایع در کودکان هستند، مهر تأییدی برای اثبات این مسأله می باشند. به دلیل اینکه کودکان بیشتر سرما می خورند، سیستم ایمنی بدن آنها آمادگی بیشتری برای مقابله با ویروس کرونا دارد.
فرضیه دیگری نیز در مورد این سؤال وجود دارد مبنی بر اینکه سیستم ایمنی بدن کودکان ممکن است به شیوه ای کاملاً متفاوت با بزرگسالان در پاسخ به بیماری ها عمل کند. دلیل این که ویروس کرونا در بزرگسالان ایجاد بیماری می کند احتمالا واکنش بیش از حدی است که سیستم ایمنی در مواجهه با ویروس نشان می دهد و متأسفانه به همین دلیل نیز آسیب بیشتری به بدن وارد می شود. احتمال این واکنش ها در سیستم ایمنی کودکان کمتر است.
ویروس کووید ۱۹ چطور نوزادان را تحت تأثیر قرار می دهد؟
کودکان زیر یک سال در صورت آلودگی به کرونا علائم شدیدتری را نسبت به دیگر کودکان نشان می دهند. علت این امر احتمالاً تکامل یافته نبودن سیستم ایمنی بدن و همچنین کوچکتر بودن راه های تنفسی آنهاست. این مسئله باعث می شود که مشکلات تنفسی بیشتری برای نوزادان رخ دهد. به عبارت دیگر، دستگاه تنفسی نوزادان بیشتر تحت تأثیر ویروس کرونا قرار می گیرد.
ویروس کرونا در نوزادان تازه متولد شده نیز می تواند بیماری ایجاد کند. این ویروس ممکن است در حین تولد و یا توسط پرستاران ناقل به نوزاد منتقل شود. اگر مبتلا به کووید ۱۹ و یا منتظر جواب تست کرونا هستید، لازم است در صورت نگهداری از نوزاد تازه متولد شده موارد احتیاطی را رعایت کنید؛ از ماسک استفاده کنید و قبل از لمس نوزاد، دستان خود را به مدت بیست ثانیه با آب و صابون بشویید. این که تخت نوزاد در کنار تخت خودتان باشد طبیعیست، اما حدود یک متر و نیم فاصله باید رعایت شود. اگر این نکات را رعایت کنید، ریسک ابتلای نوزاد به ویروس کرونا به حداقل می رسد.
آمارها حاکی از آن است تنها ۲ الی ۵ درصد از نوزادن متولد شده از مادران مبتلا، آلوده به ویروس هستند. درصدی از این نوزادان مبتلا نیز احتمالاً در حین زایمان و یا مراقبت های پس از آن مبتلا شده اند. به هر حال مادر و یا فردی که مراقبت از نوزاد را بر عهده دارد، در صورت ابتلا به ویروس کووید ۱۹، لازم است موارد احتیاطی را رعایت کند و فاصله خود را با نوزاد حفظ کند.
علائم کووید ۱۹ در کودکان چیست؟
با این که علائم ابتلا به کرونا در کودکان و بزرگسالان تا حدود زیادی یکسان است، اما کودکان علائم را بسیار خفیف تر و مشابه با علائم سرماخوردگی بروز می دهند. اکثر کودکان مبتلا طی مدت یک الی دو هفته بهبود می یابند. علائم شایع در کودکان به شرح زیر است :
- تب
- گرفتگی یا آبریزش بینی
- سرفه
- گلو درد
- تنگی نفس یا دشواری در تنفس
- خستگی
- سردرد
- گرفتگی ماهیچه ها
- حالت تهوع یا استفراغ
- اسهال
- کم اشتهایی
- از دست دادن حس بویایی و چشایی
- شکم درد
- ورم ملتحمه چشم
اگر کودک شما این علائم را دارد و احتمال می دهید که به ویروس آلوده شده باشد، سریعاً به مراکز پزشکی برای انجام معاینات و تست کرونا مراجعه کنید. تا جایی که ممکن است به جز برای انجام معاینات و درمان های لازم، کودک خود را از منزل خارج نکنید و از دیگران دور نگه دارید. در صورت امکان اتاق خواب کودک و حمام و توالت او را از دیگر اعضاء خانواده جدا کنید. تا زمان بهبودی کامل کودک، توصیه های پزشک را با دقت و به طور کامل رعایت کنید.
عواملی که بر اساس آنها پزشک تصمیم به انجام آزمایشات کرونا می گیرد، با توجه به مکان زندگی شما ممکن است متفاوت باشد. در اکثر موارد، پزشک با توجه به شدت علائم در کودک و تماس کودک با فرد مبتلا، تصمیم به انجام این تست ها می گیرد.