مقالات

نیاز بیماران کرونایی به ضدعفونی منزل

ضدعفونی منزل

نیاز بیماران کرونایی به ضدعفونی منزل | خدمات ضدعفونی مانیا پاک

با گذشت ماه ها از شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان و تلاش های شبانه روزی محققان و دانشمندان؛ همچنان ساخت واکسن کرونا و تولید انبوه آن، در هاله ای از ابهام قرار دارد. به گفته بسیاری از محققان این حوزه؛ در بهترین حالت ممکن، حداقل یک سال طول می کشد تا تمامی مردم جهان واکسینه شوند که این عدد به نسبت آمار تلفات روزانه کرونا در جهان، مقدار زیادی است.

درباره ی ویروس کرونا

در ماه دسامبر سال 2019 میلادی کرونا ویروس یا نام دیگر آن کووید 19 علائم ظاهری خود را در فردی منسوب به کشور چین نشان داد. طی کشف و تحقیقات؛ اولین فرد مبتلا به نوعی بیماری ویروسی به نام کرونا به جهان معرفی شد. پس از آن نیز در طی ارتباطات گسترده جهانی از جمله؛ صادرات و واردات کالاها و یا مهاجرت و سفر افراد به نقاط مختلف دنیا، رفته رفته میلیون ها نفر از مردم اقسا نقاط جهان، به این بیماری مبتلا شدند. طبق نتایج اولیه حاصل شده؛ ویروس کرونا ویروسی جهش یافته و چند وجهی است که؛ از راه های مختلفی از جمله تماس با سطوح مشترک، هوا، مخاط دهان، عطسه، سرفه و… به افراد انتقال می یابد. به همین منظور؛ در راستای همه گیری ویروس کرونا در دنیا؛ سازمان جهانی بهداشت طی بیاناتی مردم جهان را ملزم به رعایت دستورالعمل های بهداشتی کرده است. امروزه؛ رعایت نکات بهداشتی فردی و اجتماعی برای جلوگیری از ابتلای به بیماری و کاهش انتقال به دیگر افراد، ضروریست. به دنبال همین مسئله؛ افراد مبتلا به ویروس کرونا بایستی با عدم حضور در اجتماع و ماندن در قرنطینه های خانگی و یا مراجعه به مراکز درمانی به شیوع کمتر این بیماری کمک کنند. بر طبق تحقیقات پزشکان مربوطه؛ در صورت تشخیص پزشک و کادر درمان، بخش زیادی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا می توانند؛ با رعایت نکاتی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد، از بروز و التهاب بیشتر این بیماری جلوگیری کرده و با استراحت در منزل و انجام دستورالعمل های بهداشتی و دارویی به بهبود سلامتی خود کمک کنند. اما مسئله مهمی که در رابطه با قرنطینه های خانگی اغلب افراد با آن مواجه می شوند، این است که؛ برای جلوگیری از مبتلا شدن دیگر اعضای خانواده و مصون ماندن محیط خانه از آلودگی، چه کارهایی باید انجام داد. در این مطلب قصد داریم؛ به شرح راهکارهای مهم در رابطه با ضدعفونی منزل و نکات قرنطینه خانگی بیماران کرونایی، بپردازیم.

شرایط فرد مبتلا به کرونا در منزل

همانطور که پیش تر نیز اشاره شد؛ در صورت بررسی و ارزیابی پزشکان و تشخیص بیماری خفیف و یا مشکوک به کرونا، فرد مورد نظر می تواند تا زمان بهبودی کامل، در منزل استراحت کرده یا به اصطلاح در خانه بستری شود. اعضای خانواده و همراهان بیمار کرونایی نیز، بایستی با اقدامات اساسی جلوگیری از انتشار ویروس در محیط های بسته و نحوه نگه داری از بیمار، آشنایی کامل داشته باشند.

به جهت جلوگیری از انتشار ویروس و تماس فرد بیمار با نقاط مختلف خانه؛ فرد مبتلا ملزم است که از ماسک و دستکش استفاده کرده و ارتباط با دیگر اعضای خانواده را به حداقل برساند. فرد بیمار بایستی؛ تا اطلاع ثانوی در یک اتاق جداگانه و مجهز به تهویه قرار گرفته و دیگر اعضای خانواده در اتاقی کاملا جداگانه و یا حداقل با فاصله دو متر از بیمار قرار گیرند. ضدعفونی منزل و محیط های مشترک از جمله؛ سرویس بهداشتی و حمام باید مرتبا و توسط محلول های پاک کننده قوی صورت گیرد. شست و شوی تمامی لوازم مرتبط با فرد بیمار اعم از؛ روکش بالشت، لباس، فرش و… باید به طور جداگانه و کاملا مجزا از دیگر وسیله ها انجام شود.

رعایت نکات ضروری برای افراد خانواده

تمامی افراد خانواده باید از ماسک و دستکش برای تردد در خانه استفاده کرده و در صورت امکان؛ فقط یک نفر از اعضا مسئولیت مراقبت از بیمار را به عهده داشته باشد. همچنین؛ افراد سالمند، زنان باردار، افراد دارای بیمارهای زمینه ای، به هیچ عنوان به محیط اطراف بیمار نزدیک نشوند. فرد مراقبت کننده از بیمار، به هنگام ارتباط یا تماس با بیمار کرونایی بایستی؛ به کاور لباس و ماسک و دستکش مجهز باشد. همچنین تمامی سطوح اتاق بیمار، حداقل یک بار در روز به طور کامل ضدعفونی شوند. توصیه می شود که؛ شخص مبتلا، از ملحفه، حوله حمام، ظروف غذا، لیوان و… مخصوص به خود استفاده کند. پس از سرو غذا توسط بیمار، ظروف منسوب به بیمار بایستی در محیطی جداگانه و با دستکش های بهداشتی به طور کامل شست و شو و ضدعفونی شوند.

ضدعفونی سرویس بهداشتی پس از استفاده بیمار

به منظور ضدعفونی سرویس بهداشتی پس از استفاده بیمار، می توانید از ترکیب 9 پیمانه آب سرد و 1 پیمانه وایتکس استفاده کنید. توجه داشته باشید که؛ تمامی بخش های حمام از جمله؛ شیرهای آب، دیوار، روشویی و… به طور دستی ضدعفونی شوند. بهتر است؛ پس از اتمام کار مقادیری از محلول ضدعفونی کننده را در هوای محیط سرویس یا حمام اسپری کنید. همچنین برای کنترل انتشار ویروس در محیط خانه به هنگام شست و شوی دست؛ حتما از مایع دستشویی به جای صابون استفاده کنید تا تماس با سطح مشترک با بیمار به حداقل ممکن برسد. به منظور شست و شو و جداسازی لباس بیمار باید با استفاده از دستکش و ماسک، لباس شخص کرونایی را در یک کیسه زباله دربسته قرار داده و  با مواد شوینده معمولی، صابون و یا در ماشین لباسشویی و با  آب گرم حرارت 60 تا 90 درجه سانتی گراد، شست و شو کنید. پس از اتمام کار نیز محیط داخلی لباسشویی را با ترکیبات آب و الکل به طور کامل ضدعفونی کنید.

ضدعفونی انواع سطوح در تماس با شخص بیمار

تمامی سطوحی که در تماس و برخورد مستقیم شخص بیار هستند، از جمله؛ رخت خواب، مبلمان، پتو، دستگیره، کلید و پریز و… بایستی با الکل 70 درصد ضدعفونی شوند. همچنین برای ضدعفونی سطوح لوازم الکترونیکی نزدیک شخص بیمار نیز می توانید؛ از دستمال آغشته به الکل 70 درصد استفاده کنید. چنانچه مواد ضدعفونی کننده برای پاکسازی سطوح در دسترستان نبود، می توانید از ترکیبات آب و الکل و یا سفید کننده رقیق با آب استفاده کرده و با اسپری بر سطوح مختلف یا دستمال مرطوب الکلی محیط را ضدعفونی کنید. یکی از اعضای خانواده که عهده دار مسئولیت مراقبت از فرد بیمار می باشد؛ باید روزانه درجه حرارت بدن شخص را چک کرده و در صورت تغییر و یا بروز علائم جدید به مرکز بهداشت و درمان اطلاع دهد.

تشخیص فرد مبتلا به کرونا

در صورت تشخیص پزشک و مشاوران مربوطه به معاینه و بررسی وضعیت بیمار به صورت حضوری در درمانگاه؛ باید پیش از انتقال شخص به مرکز، تمامی پرسنل و کادر درمان از مراجعه شخص به مرکز آگاه باشند. علاوه بر به همراه داشتن محلول های ضدعفونی قوی و زدن ماسک و دستکش به هنگام تردد در خیابان، می بایست حتما فاصله 2 متر از دیگر افراد رعایت شود. توجه داشته باشید؛ که برای حمل بیمار کرونایی به مرکز درمان، به هیچ وجه از حمل و نقل عمومی استفاده نشود. در صورت امکان با ماشین شخصی و در شرایط اضطراری با آمبولانس به درمانگاه انتقال داده شود.

چه مدت زمان طول می کشد تا تمامی مردم جهان واکسینه شوند؟

در بهترین حالت ممکن، حداقل یک سال طول می کشد تا تمامی مردم جهان واکسینه شوند که این عدد به نسبت آمار تلفات روزانه کرونا در جهان، مقدار زیادی است.

ویروس کرونا از چه راه هایی به افراد انتقال می یابد؟

راه های مختلفی از جمله تماس با سطوح مشترک، هوا، مخاط دهان، عطسه، سرفه و… به افراد انتقال می یابد

هنگام ابتلای یکی از اعضاء خانواده به کوید ۱۹، چه باید کرد؟

تمامی افراد خانواده باید از ماسک و دستکش برای تردد در خانه استفاده کرده و در صورت امکان؛ فقط یک نفر از اعضا مسئولیت مراقبت از بیمار را به عهده داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *